케이트 허친슨 Kate Hutchinson 은 1977년 코네티컷의 뉴 헤이븐 태어났고 어린시절부터 퀘백의 몬트리올에서 살았다. Mount Allison University 과 Dawson College 에서 사진교육학을 전공하였고 최근 Concordia University에서 사진학 석사학위를 받았다.
Kate Hutchinson was born in New Haven, Connecticut in 1977, and has been a resident of Montreal, Quebec since a very young age. She received her photographic education at Mount Allison University and Dawson College and recently completed her MFA in photography at Concordia University in 2011.
부억 조리대 사진은 단순하고 솔직하며, 삶의 짧은 순간들을 담고 있다. 어떻게 사진을 담았는지 얘기해 줄 수 있는가?
"이 연속작업은 부엌 조리대 위의 물체들과 그것들을 감싸는 창가의 빛을 관찰하면서 시작되었다. 그 곳에는 직설적인 단순함이 있었다. 나는 이전에 일상사진을 많이 찍지는 않았다. 조기 붉은 조리대 이미지는 일상 생활에 대한 이해를 얻는데 도움이 되었다. 몇번의 촬영 후 이것이 더 재미있는 작업이 될 것을 깨달았다. 붉은 조리대는 선명하고 강렬하였으며 위에 놓여진 피사체들을 고상하게 만들어 주었다. 그 이미지들은 우리의 부엌이면서 그 이상을 보여주고 있다. 사진을 찍을 수록 사진은 나는, 더 많은 숨겨진 의미들이 있음을 알 수 있었다."
Your kitchen counter photographs are so simple and honest, and seem to capture such tiny moments of life. Can you talk about how you started making the pictures?
‘The series simply started out as an interest in the objects that found themselves on my kitchen counter and the window light that enveloped them. So there was very much an honest simplicity to its beginnings. I hadn’t shot much still life at that point and the early Red Counter images were an exercise in understanding still life. After shooting a few I realized that it had more potential. The red counter is so vibrant and compelling a surface and everyday objects are elevated when they are photographed on it. As well the images become an account of our kitchen and what passes through it. The more I shot the more I saw the potential for this as a larger series of images’.
어느 날 당신의 블로그를 보며, '부엌의 의미를 넘어서는 어떤 것'에 대해 알게 되는 것이 무엇이 강렬한 사진 블로그를 만드는 것인지 설명하는 예가 될 수 있을 것이라고 생각했다. 작고, 숨겨지지 않은 묘사, 일상의 시간이 그것이다. 이 사진 작업이 당신이 일상의 피사체를 바라보는 방법을 변하게 만들었나?
"그렇다. 내게 사진촬영은 일상적인 것이다. 이 지극히 평범한 주제는 새로운 방식으로 부엌 조리대 위에서 피사체들을 위치시키고 바라볼 수 있게 만들어주었다. 일상으로부터 가능성을 열어보려했고, 어떻개 해야 다시 새롭게 흥미롭게 다가갈 수 있는지 알게 되었다. 붉은 부엌 조리대는 더 이상 음식을 위한 공간이 아니라 캔버스 같은 존재가 되었고 나는 조리대위에서 흥미롭게 바라보고, 마음을 사로잡으며, 기대하지 않았던 비일상적인 프레임을 제공할 수 있게 하는 피사체를 탐구할 수 있었다. 이것이 나에게 사진의 아름다움이다. 세상을 새로운 눈으로 바라볼 수 있게하고, 주변사물을 싫증나지 않게 하고, 오히려 그것들의 빛나는 순간을 찾을 수 있게 한다. 본능을 거부하고자 하는 것이 아니라 항상 가치있음을 알게하는 도전이다."
As a follower of your blog for some time, I think seeing “what passes through your kitchen” exemplifies what can make photography blogs so compelling. There’s a small, unfolding narrative, a timeline of the everyday. Has making these pictures changed the way you look at ordinary objects?
‘Definitely. Running throughout my photographic practice are images of the mundane, the everyday and the familiar. These run-of-the-mill subjects have pushed me to try and see the simple objects on the kitchen counter in new ways. I try to bring possibility to the ordinary and find out how it can be new and interesting again. Our red kitchen counter isn’t just a place for food any more, it has become something of a canvas, and I am always studying the objects on it, trying to see if there is something interesting there, something that grabs me and perhaps allows me to frame the ordinary in unexpected ways. To me this is the beauty of photography: to see the world with new eyes, to not be jaded by our ordinary surroundings, and to in fact find moments of delight in them. It is a challenge, and one that often goes against our instincts, but a challenge that I find always worth while’.